BIo

Sláinte pren el seu nom del famós brindis gaèlic i significa "salut".

La formació neix al 1993, i des de llavors ha rodat per nombrosos escenaris de la geografia peninsular i de l'estranger, a més de comptar amb 3 discos editats. És sens dubte, el grup més veterà dins l'anomenada "música celta" a Catalunya.

El tractament respectuós del repertori tradicional i el so dels instruments autòctons, donen al grup un caràcter d'autenticitat que poc es veu (i s'escolta) per aquestes contrades. 100% Música acústica sense colorants ni additius.

Avui el seu espectacle ha evolucionat, però sense perdre l'ànima atlàntica que tant els caracteritza. Partint del folk irlandès, s'exploren altres territoris del mapa sonor occidental (Escòcia, Bretanya, Escandinàvia, USA... fins i tot els Balcans). Tot plegat, una equilibrada combinació de temes instrumentals i cantats amanits amb la particular salsa que Sláinte sap preparar...

ACTUACIONS DESTACADES

Festival Triskelia (Sicília) *** Gira per Navarra (Aoiz-Cintruénigo-Los Arcos-Corella) *** Festival Irmandiño (Moeche) *** Cicle Palounge al Palau de la Música Catalana *** Festival La Magrana *** Auditorio CajAstur (Mieres) *** Festival Folk Canarias *** St.Patrick a Pamiers (França) *** I, II i IV Cicle Els Celtes al C.A.T. *** Fiesta Mayor de Torrelavega *** Festival Ateneu Folk *** I i II Festival Celta de Santpedor *** Festival World Music de la Fed. d'Assoc.Americanes a Catalunya *** Gira per Burgos: Briviesca, Villarcayo i Medina de Pomar *** Festa Major d'Andorra la Vella *** XVIII Festival de Mús.Vall de Camprodon *** Festival Folk de Gallocanta *** Festival Fok al Campanari *** XI Festival de Mús.Trad. de Monreal del Campo *** Festa Major de Gandia *** Biocultura (BCN) *** Fiesta Mayor de Litago *** II i III Festival Al Ras *** Festival Las Bodas de Isabel (Teruel) *** Festival Pilarfolk (Zaragoza) *** Festival Mungia Folk *** Festa Major de Gràcia *** Festa Major de Sants *** IV Festival de Mús.Celta (Ripollès) *** VIII Festival de Mús. trad. de La Bàscula *** I Trobada de Buners a Ordino (Andorra) *** Festival Ondara Folk *** II Festival Folk Rural *** III Festival Tangana Folk *** IV i V Festival Desfolca't *** IV Festival Internacional Cornamusam.

membres

Quim Lamarca

QUIM LAMARCA: Fiddle (violí), bouzouki irlandès i veu.

Fill de Granollers, en Quim comença a tocar la guitarra i cantar des de ben jove, per a estudiar més tard el violí. Aviat deixa el Conservatori i s'endinsa en el fiddle irlandès, que res té a veure amb l'estil clàssic (direccions i cops d'arc , ornamentacions pròpies, etc.). Al mateix temps treballa altres instruments com la mandolina, el bouzouki irlandès o el bodhrán.

Arrel dels seus viatges a Irlanda on contacta amb grans mestres, decideix aprofundir en els estils regionals de tocar el violí, tot aprenent les peculiaritats del cant tradicional irlandès i escocès.

Ha treballat amb diversos projectes: McAndrew brothers (celta), Northwind (celta), Milendall (celta), Erin (celta), Ixliria (fusió). També ha impartit classes particulars de violí.

Actualment equilibra la seva feina com a músic amb la de tècnic de so i reparador de material electrònic musical.

Pello Garcia

PELLO GARCÍA: Uilleann pipe (gaita irlandesa), low i tin whistles (flautes irlandeses).

Barceloní de l'Eixample i apassionat dels instruments de vent tradicionals, en Pello s’inicia a la gaita gallega per passar més tard a d’altres cornamuses europees com l'uilleann pipe, l’escocesa, la binioù, el sac de gemecs, la musette du Centre (16" i 23"), la smallpipe, la boha, la gajda, la doedelzak, ... fins i tot s’apropa a diverses flautes tradicionals, a la viola de roda o a l’acordió diatònic.

Ha rebut múltiples classes tant a escoles (Toxos e Xestas, CAT...) com en tallers amb diferents mestres de tot arreu (Patrick Molard, Ronan Browne, Petko Stefanov, Yann Dour, Gilles Chabenat, Patrick Cadeillan, Angel Berlices, etc).

La seva experiència artística és força dilatada. Ha format part de grups com Nébeda (world fusió, 1 disc al mercat, gires internacionals), Mandràgora Folk (ball folk), The Barnyard Boys (Cançó irlandesa), Ondina Xana (ball folk), Enric Cabreta (cantautor), etc. Igualment ha col·laborat amb destacats músics com Pep Sala, El sueño de Morfeo, Sergio Dalma, Adolfo Osta, Jaume Escala, Camàlics, etc. Els seus altres projectes actuals són Cul de Sac (ball folk) , Caladrius (medieval) i 3Q5 (cobla de tres quartans).

Compagina la feina de músic professional amb la de donar classes particulars o tallers d'instruments i de danses tradicionals. També imparteix conferències i audicions.

Xavi Castanys

XAVI CASTANYS: Guitarra acústica (DADGAD) i mandolina.

Músic empordanès establert a Terrassa. Comença la seva relació amb la música de jovenet estudiant piano però més tard s’enamora de la música folk a través de la mandolina.

Ha tocat en diverses bandes en l’àmbit del folk, la música tradicional i el ball folk com Escampillem, Polka Misèria, Trifòlium, Poster Freaky, Bluegrains, Blugard...i ha participat en nombroses gravacions musicals (Trifòlium, Toni Xuclà, Pol Cruells, Beth, Tona Gafarot, Nuar, Luthea Salom...).

Actualment combina la feina de mestre d’escola i músic, formant part de les bandes de Luthea Salom i de Pol Cruells.

Manolo Lopez

MANOLO LÓPEZ: Contrabaix.

Contrabaixista sabadellenc establert a Monistrol, mutiinstrumentista i compositor de llarga trajectòria profesional que l'ha dut ara fins a la creació del seu projecte personal: Möek.

Al llarg de la seva carrera ha format part de molt diverses formacions i d´universos sonors molt particulars; música sefardí, bereber, de Mali, Algèria, Turquia o Bulgària... Tradicional o contemporània. Totes aquestes inmersions musicals són ara la font de saviesa i recursos per a les seves pròpies composicions.

Entre d´altres, ha estat i/o és membre de L´Orkestina, Taima Tesao, Aman Aman, Peter Kowald, Butch Morris, Agustí Fernández, Mediterràsian Enssemble, Mara Aranda & Solatge, Neila Benbey, Nur... i ha actuat arreu del món amb l´espectàcle Dimonis de Comediants.