Català - Español
bigot

CLASSES PARTICULARS

 

Les classes són adreçades a tots els nivells: des d'aquells alumnes que comencen fins als que vulguin aprofundir en determinats aspectes de l'instrument. No és imprescindible el coneixement de solfeig. Cal portar l'instrument.

S'aportarà una gravació i/o una partitura de cada cançó així com dels exercicis.

La durada d'una classe és de 90 minuts, i el preu 22 €, o bé una classe de 60 minuts per 15 €.

El pagaments es fa al final de cada classe, en els casos presencials.


Hi ha tres possibilitats:

AL MEU DOMICILI

Es realitzarà en el meu domicili de Torelló (a prop de Vic, a 1 h. de Barcelona en cotxe. Arriba el tren).


Situació de Torelló * Situació del meu domicili

sala


A BARCELONA

Les classes acostumen a ser quinzenals actualment.

S'ha de tenir en compte vàries coses:

- Les classes d'instruments amb un so fort (totes les cornamuses excepte la irlandesa) es fan al Centre Cívic Les Basses, on reservaré l'espai amb antelació. Al preu s'ha d'afegir 1€ si és matinal i d'1 hora, 3€ si és matinal d'hora i mitja, 3€ si és per la tarda d'1 hora, o 6€ si és per la tarda d'1 hora i mitja.

- La resta de les classes es donen en un pis de L'Eixample, al preu normal.

- També és possible donar la classe a casa o en un local de l'alumne, però es cobrarà el desplaçament (metro o tren). Distància màxima: àrea metropolitana de BCN.


PER VIDEOCONFERÈNCIA

En aquest cas cal comptar amb una bona connexió (normalment hi ha prou amb 3 Mb), una webcam i un micròfon de qualitats mitjanes i deixar lliure la resta d'ample de banda, és a dir, no fer anar simultàniament d'altres programes que poden restar velocitat (per exemple software de P2P com l'Emule, etc).

S'utilitzaran programes de missatgeria instantània amb capacitat de videoconferència com el Messenger o millor l'Skype.

La primera classe serà gratuïta i d'una durada d'uns 30 minuts per comprovar la connexió i si el sistema és satisfactori per l'alumne. El pagament es farà d'un determinat nombre de classes i per avançat mitjançant un ingrés o transferència bancària.

Aquest mètode de classe té l'avantatge de no haver de desplaçar-se i poder fer-ho còmodament a casa en qualsevol moment, però també el desavantatge de no tenir el professor a la vora per veure amb millor detall alguns aspectes tècnics.

cyberclase

 

grall

GAITA GALLEGA / SAC / CORNAMUSA TIPUS "CENTRE"

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals i importades. Segones veus. Fórmules rítmiques. Repertori propi i d'arreu.

 

uilleann

UILLEANN PIPE

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Manxat. Afinació. Digitació. Stacatto i legato. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals (vibrato, slide, cut, strike, rolls, cran, popping, hard d, triplet amb stacatto, ghost d, shake o doubling, etc.). Fórmules rítmiques (reel, hornpipe, polka, jig, slip jig, slide, slow air, mazurka, etc.). Repertori irlandès i de cultures properes (Escòcia, Bretanya...)

 

gaita escocesa INTRODUCCIÓ A LA GAITA ESCOCESA

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. Ornamentacions bàsiques. Segones veus. Fórmules rítmiques. Repertori escocès, irlandès i bretó.

 

whistles

TIN WHISTLE / LOW WHISTLE

Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals (vibrato, slide, cut, strike, rolls, shake o doubling, etc.). Stacatto (tongueing) i legato (slurring). Control de la respiració. Fórmules rítmiques (reel, hornpipe, polka, jig, slip jig, slide, slow air, mazurka, etc.). Repertori irlandès i de cultures properes (Escòcia, Bretanya...)

 

bodhran

PERCUSSIONS IRLANDESES: BODHRÁN, BONES I SPOONS

Posició d'execució. Moviment del stick. Ritmes binaris bàsics. Contratemps. Canvis de to. Treset. Tocs sobre pell i fusta. Ritmes ternaris. Fórmules rítmiques tradicionals (reel, hormpipe, polka, jig, slip jig, slide, mazurka, vals...) Bones (ossos). Spoons (culleres)

 

bodhran

INTRODUCCIÓ A L'ACORDIÓ DIATÒNIC

Posició, dits que s'utilitzen. Exercicis d’escales i arpegis. Coordinació de les dues mans. Interpretació dels sistemes de lectura amb números (tablatures). Tècnica d'obrir-tancar i de creuar. Repertori tradicional. Ornamentacions. Acompanyament. Expressivitat.

  | | |
© Pello 2009