Català - Español
bigot

CLASSES PARTICULARS

 

Les classes són adreçades a tots els nivells: des d'aquells alumnes que comencen de zero fins als que vulguin aprofundir en determinats aspectes de l'instrument. No és imprescindible el coneixement de solfeig.

Cal portar l'instrument (en el cas de Gaita gallega / Sac, es pot començar amb una flauta dolça rectificada). Ofereixo la possibilitat de llogar acordions diatònics.

S'aportarà una gravació i/o una partitura de cada cançó així com dels exercicis.

La durada d'una classe és de 60 minuts, i el preu 17€, o excepcionalment puc oferir una classe de 90 minuts per 25€.

Disposo de total disponibilitat tot i que el gruix es concentra entre setmana per les tardes. De totes maneres sempre hi ha forats, s'aniria veient sobre la marxa...

El pagament es fa al final de cada classe, en els casos presencials.


Hi ha dues possibilitats:

AL MEU DOMICILI

Es realitzarà al meu domicili de Barcelona, al barri de La Prosperitat (a prop de l'Av.Meridiana i de St.Andreu) <M> Via Julia L4, Torras i Bages L1 o Roquetes L3, per ordre de proximitat.

sala

PER VIDEOCONFERÈNCIA

En aquest cas cal comptar amb una bona connexió (normalment hi ha prou amb 3 Mb), una webcam i un micròfon de qualitats mitjanes i deixar lliure la resta d'ample de banda, és a dir, no fer anar simultàniament d'altres programes que poden restar velocitat (per exemple software de P2P com l'Emule, etc).

S'utilitzaran programes de missatgeria instantània amb capacitat de videoconferència com el Messenger o millor l'Skype.

La primera classe serà gratuïta i d'una durada d'uns 30 minuts per comprovar la connexió i si el sistema és satisfactori per l'alumne. El pagament es farà d'un determinat nombre de classes i per avançat mitjançant un ingrés o transferència bancària.

Aquest mètode de classe té l'avantatge de no haver de desplaçar-se i poder fer-ho còmodament a casa en qualsevol moment, però també el desavantatge de no tenir el professor a la vora per veure amb millor detall alguns aspectes tècnics.

cyberclase

 

grall

GAITA GALLEGA / SAC / CORNAMUSA TIPUS "CENTRE"

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals i importades. Segones veus. Fórmules rítmiques. Repertori propi i d'arreu.

 

uilleann

UILLEANN PIPE

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Manxat. Afinació. Digitació. Stacatto i legato. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals (vibrato, slide, cut, strike, rolls, cran, popping, hard d, triplet amb stacatto, ghost d, shake o doubling, etc.). Fórmules rítmiques (reel, hornpipe, polka, jig, slip jig, slide, slow air, mazurka, etc.). Repertori irlandès i de cultures properes (Escòcia, Bretanya...)

 

gaita escocesa INTRODUCCIÓ A LA GAITA ESCOCESA

Descripció. Manteniment i cura de l'instrument. Posició d'execució. Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. Ornamentacions bàsiques. Segones veus. Fórmules rítmiques. Repertori escocès, irlandès i bretó.

 

whistles

TIN WHISTLE / LOW WHISTLE

Respiració diafragmal. Afinació. Digitació. Escales majors i menors possibles. Conceptes bàsics d'harmonia. Arpegis. 2a octava. Ornamentacions tradicionals (vibrato, slide, cut, strike, rolls, shake o doubling, etc.). Stacatto (tongueing) i legato (slurring). Control de la respiració. Fórmules rítmiques (reel, hornpipe, polka, jig, slip jig, slide, slow air, mazurka, etc.). Repertori irlandès i de cultures properes (Escòcia, Bretanya...)

 

bodhran

PERCUSSIONS IRLANDESES: BODHRÁN, BONES I SPOONS

Posició d'execució. Moviment del stick. Ritmes binaris bàsics. Contratemps. Canvis de to. Treset. Tocs sobre pell i fusta. Ritmes ternaris. Fórmules rítmiques tradicionals (reel, hormpipe, polka, jig, slip jig, slide, mazurka, vals...) Bones (ossos). Spoons (culleres)

 

bodhran

INTRODUCCIÓ A L'ACORDIÓ DIATÒNIC

Posició, dits que s'utilitzen. Exercicis d’escales i arpegis. Coordinació de les dues mans. Interpretació dels sistemes de lectura amb números (tablatures). Tècnica d'obrir-tancar i de creuar. Repertori tradicional. Ornamentacions. Acompanyament. Expressivitat.

  | | |
© Pello 2009